Изнасянето

 • Post author:
 • Post category:blog

Изнасянето

Д -р Ретингер отбеляза, че повишената глюкоза в урината прави хората по -податливи на развитие на инфекции на пикочните пътища или инфекции с дрожди.

През 2018 г. FDA предупреди, че инхибиторите на SGLT2 са свързани с изключително рядко, но животозастрашаваща бактериална инфекция на тъканите в тазовия под, наречена некротизиращ фасциит на перинея (известен също като гангрената на Фурние).

Проучване от 2018 г. предполага, че въпреки че са необходими допълнителни изследвания, инхибиторите на SGLT2 могат да увеличат риска от:

 • Инфекции на гениталните и пикочните пътища
 • Диабетна кетоацидоза
 • Рак
 • Фрактура на костите
 • ампутация на крака и крака

dr. Ретингер каза, че не предписва инхибитори на SGLT2 на хора, които имат анамнеза за:

 • Чести инфекции на пикочните пътища или дрожди
 • Много ниска костна плътност или чести падания
 • Свързани с диабет язви на краката

Тя също не препоръчва тези лекарства на хора, които:

 • са свързани с леглото
 • Имайте много ниско кръвно налягане
 • може да е предразположено към диабетна кетоацидоза, включително тези, които имат панкреатит или анамнеза за злоупотреба с лекарства или алкохол

Поемането на

Изнасянето

SGLT2 инхибиторите са по -ново лекарство, използвано за намаляване на нивата на кръвната захар при хора с диабет тип 2. Лекарствата могат също да намалят риска от сърдечни заболявания и бъбречни заболявания и могат да помогнат на някои хора да отслабнат.

Въпреки това, SGLT2 инхибиторите не са за всеки. Страничните ефекти могат да включват намалено кръвно налягане и повишен риск от пикочни пътища или инфекции с дрожди. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

MNT изследва: Каква е ролята на генетичното тестване при рак на белия дроб?

Генетичното тестване играе неразделна роля в диагностицирането и лечението на рак на белия дроб.

Лекарите използват този тип тестове, за да търсят определени мутации. Човек със специфична мутация може да се възползва от целенасочено лечение.

В тази статия двама експерти в областта описват използването на генетично тестване и нейното бъдеще при лечение на рак на белия дроб.

Какво е генетично тестване и как работи?

Генетичното тестване търси промени или мутации в ДНК на човек. Лекарите използват резултатите, за да разработят персонализирани планове за лечение за различни заболявания, включително рак на белия дроб.

Използвайки генетично тестване, лекарите могат да идентифицират промените в белодробните клетки, които могат да предизвикат и да допринесат за растежа на рака, както обяснява Американската асоциация на белите дробове. Лекар може да се отнася до тези промени като „биомаркери“ на заболяването. Идентифицирането на биомаркерите помага на лекар да препоръча най -добрия подход за лечение. Някои терапии са насочени към специфични генетични мутации, за да помогнат за предотвратяване на растежа и развитието на рака.

Тези целеви терапии са по -малко инвазивни от традиционните лечения на рак, тъй като не унищожават здрави клетки – те спират само раковите клетки да отглеждат и възпроизвеждат.

Кой отговаря на условията за генетично тестване?

dr. Джак Джакуб, онколог и медицински директор на Института за рак на MemorialCare, в Медицинския център Orange Coast, в долината на Фонтан, Калифорния, съобщи, че „тестването е задължително за всеки пациент“ в неговото заведение.

„Всеки пациент с рак трябва да има последователност от следващо поколение, което очертава генома на раковите клетки на човека“, добави той.

В зависимост от резултатите от това секвениране, лечението може да бъде бързо и високоефективни. Д-р Джакуб обясни, че „в случай на недребноклетъчен рак на белия дроб можете да им дадете хапче и в рамките на 4–6 седмици ракът им е изчезнал повече или по-малко.“

Сандра Браун, MS, LCGC, регионален мениджър по генетика в Провиденс Южна Калифорния и Института за рак на Леонард, отбеляза, че „повечето пациенти с диагноза рак на белия дроб ще обсъдят границите и ползите от туморното молекулярно профилиране или соматичното генетично изследване с техния медицински онколог.“

dr. Якуб съобщи, че за „плоскоклетъчната клетъчна група е малко по -противоречиво. Но бих казал, че всеки трябва да бъде тестван, защото [генетичен тест] може да улови някои неща [които лекар] не е очаквал и наистина може да бъде трансформационен “, по отношение на лечението.

Какви са генетичните мутации при хора с рак на белия дроб?

Няколко биомаркера могат да помогнат да се определи най -ефективният подход към лечението. Не всички лекари обаче търсят едни и същи последователности.

Специфични лечения са достъпни за следните биомаркери на рак на белия дроб:

 • Мутацията на епидермалния растежен фактор (EGFR)
 • MET усилване или MET екзон 14 Прескачане
 • Анапластична лимфома киназа (ALK) генно пренареждане на ген
 • PD-L1 ниво
 • ROS1 пренареждане
 • BRAF V600E Мутация
 • NTRK Fusion
 • Пренасочване на пренареждане

„Всяка цел има свои собствени терапевтични [лекарства] или множество терапевтици“, обясни д -р Джакуб. За да сте сигурни, че те получават най -ефективното лечение, човек с рак на белия дроб трябва да получи цялостно генетично тестване възможно най -скоро.

Кои възможности за лечение са налични?

Генни насочващи терапии обикновено са перорални лекарства. Таблицата по -долу показва кои понастоящем наличните лекарства съответстват на най -често срещаните генетични мутации в случаите на рак на белия дроб.

Таблица>

EGFR мутации ALK мутации ros1 мутации BRAF мутации RET мутации Met мутации afatinib (gilotrifif ) crizotinib (Xalkori) crizotinib (Xalkori) dabrafenib (Tafinlar) selpercatinib (Retevmo) Capmatinib (tabrecta) osimertinib (tagrisso) ceritinib (zykadia) ceritinib (zykadia) trametinib (mekinist) pralsetinib (gavreto) tepotinib (tepmetko) ерлотиниб (tarceva) alectinib (Alecensa) lorlatinib (Lorbrena) dacomitinib (Vizimpro) brigatinib (Alunbrig) enterectinib (rozlytrek) gefitinib (iressa) lorlatinib (lorbrena)

„Всяко [лечение] има различни странични ефекти. Но това не ви дава гадене, повръщане и косопад на традиционна химиотерапия “, съобщи д -р Джакуб.

Целевите лечения също могат значително да подобрят перспективите на човек. „Тези терапии имат прогноза средно 2–3 години“, което „значително подобрява средната степен на преживяемост, която е била 9–12 месеца и все още е за рак на белия дроб без тези мутации“, обясни той.

Бъдещи изследвания на лечението

Изследователите непрекъснато тестват нови целеви лечения за рак на белия дроб. Както обяснява Фондацията за рак на белия дроб на Америка, изследователите изследват дали новите лекарства могат да лекуват ракови заболявания на белите дробове с други мутации.

Екипите разглеждат нови лечения за мутации в следните гени:

 • met
 • ROS1
 • PIK3CA

Например, настоящото клинично изпитване изследва ефективността на генетичните тестове и целевите терапии за редица мутации. Ако след получаване на лекарство, което се изследва, участник изпита съпротива или нов растеж на всеки тумор, те harmoniqhealth.com ще се подлагат на тестване отново и ще им бъде предложено ново лечение.

Националният раков институт има база данни за търсене на текущи клинични изпитвания. Всеки, който се интересува да се присъедини към изпитване, първо трябва да говори с лекаря си.

Извличането

Човек с рак на белия дроб се подлага на генетично изследване, така че техният лекар да може да идентифицира определени мутации в гени, свързани с рак. След това лекарят може да бъде в състояние да препоръча лечение, което е насочено към специфичната мутация, но оставя здрави клетки непокътнати. Включването на изследване на целеви терапии за рак ще продължи да подобрява възможностите за лечение и резултатите за хората с рак на белия дроб.

Моделът плацента може да разкрие как патогените достигат до неродено дете

Учените са насочили напред в разбирането на това как патогените, като вируса на Zika, преминават от майката към нероденото дете и причиняват вродени дефекти, според Zika Изследване, публикувано в Научните напредъци.

Преди да се роди дете, плацентата го закотви в матката, осигурявайки подхранване и предотвратяване на прехвърлянето на микроорганизми от заразена майка.

Въпреки това, плацентата е сложен и слабо разбран орган.

Изследванията досега включват получаване и изучаване на плацентарни клетъчни линии. Тези клетки обаче не се сливат спонтанно, за да образуват типа структура, характерна за човешката плацента.

Друга стратегия е да се изолират клетки, наречени първични човешки трофобласти от плацентата след раждането, но такива клетки са трудни за получаване и те не се разделят.

Те също са по -трудни за манипулиране на генетично и това пречи на напредъка в научаването на биохимичните пътища, които имат роля в функцията на плацентата.

Новият плацентарен модел блокира инфекцията

изследователи – ръководени от доктор на Каролин Койн, доцент по микробиология и молекулярна генетика в Медицинското училище в Пит в Университета в Питсбърг в Пенсилвания, и Член на Изследователския институт на Magee (MWRI), също в Питсбърг-сега са измислили клетъчен модел, който може да хвърли нова светлина върху това как работи плацентата.

Бързи факти за плацентата

 • Плацентарните проблеми са по -вероятни при майки на възраст над 40 години
 • Плацентата обикновено се доставя около 5 минути след раждането
 • Вещества, които преминават през плацентарната бариера, включват алкохол, кофеин, кокаин и тютюн. Администрация (НАСА).

  Тези трофобласти се добавят към малки декстранни зърна с клетки на кръвоносни съдове и се въртят в контейнер, пълен с течност на клетъчната култура.

  Полученото напрежение на срязване и ротационните сили създадоха среда, подобна на тази, открита в интерфейса на майката-фетална, постигайки нещо, което статичните клетъчни културни системи не бяха в състояние да направят. Клетките се сливат, за да образуват синцитиотрофобласти, наподобяващи първичните клетки, които подреждат най -външния слой на човешката плацентарна тъкан.

  След това изследователите тестваха функционалните свойства на модела.

  Те изложиха модела на вирус и на Toxoplasma gondii, паразит, открит в котешки изпражнения. Известно е, че T. gondii причинява инфекция на плода, което води до спонтанен аборт, вродена болест и/или увреждане. ; Надявам се, че експериментирането с модела ще помогне да се разкрие кои биологични фактори ще позволят на инфекциозен агент да премине през плацентарната бариера към нероденото дете. ;

  Тестовете за ефектите на вируса Zika и други патогени, свързани с вродена болест, вече са започнали.

  Coyne Забележки:

  „Човешката плацента е уникална и за разлика от други на други много други плацентарни бозайници. С нашия нов модел в изследователския инструментариум, ние и други учени се надяваме да развием знанията си за плацентата, да разгледаме нейната функция и да научим как може да предотврати повечето, но не всички, майчините инфекции от създаването на проблеми на бебето.

  Медицински новини днес наскоро съобщиха, че вирусът Zika е прекосил плацентата в поне два случая на деца, родени с микроцефалия в Бразилия.

 • Инфекциозни заболявания/бактерии/вируси
 • Педиатрия/здраве на децата
 • Бременност/акушерство

Умереното пиене корелира с когнитивното здраве, дълголетието

Резултатите от ново проучване сочат към корелация между редовно, но умерено пиене при възрастни възрастни и намален риск от когнитивни нарушения. Това изследване се основава на кохортно проучване на възрастни от средната класа в Съединените щати.

Според данни на Националния институт за злоупотреба с алкохол и алкохолизъм (NIAAA), прекомерната консумация на алкохол е отговорна за около 88 000 смъртни случаи всяка година в Съединените щати. Въпреки това, научният доклад на Министерството на земеделието на САЩ през 2015 г. обаче показва, че умереното пиене може да има няколко ползи за здравето, включително намален риск от сърдечни заболявания и диабет.

Ново проучване, ръководено от учени от Калифорнийския университет в Калифорния на Университета на Калифорния Медицинското училище в Сан Диего в Ла Джола вече е намерила връзка между умереното пиене редовно и продължителното когнитивно здраве, както и дълголетието.

Старши автор на изследване д -р Линда Маквой обяснява, че тяхното изследване е, е, е, че е изследване, е, че е изследваното им, е, че е тяхното изследване, е, е, че е тяхното изследване, е, че е изследваното им, е, тяхното изследване, е, тяхното изследване, е, тяхното изследване, е, изследванията им, е, че изследванията им са, изследване, изследване, е, тяхното изследване, е, тяхното изследване. Доколкото са наясно, първата по рода си; Той конкретно отчита честотата на приема на алкохол при по -възрастна популация.

„Това проучване е уникално, защото разгледахме когнитивното здраве на мъжете и жените в късна възраст и установихме, че консумацията на алкохол не е свързана само с намалена смъртност , но с по -големи шансове да остане когнитивно здрава в по -възрастната възраст “, казва тя.

д -р. McEvoy и нейните колеги публикуват своите открития в настоящия брой на Journal of Alzheimer’s Disease.

Данни, събрани от еднаква кохорта

Изследователите са работили с данни, събрани от 1344 възрастни, наети в наетите в наетите в възрастните възрастни, наети в наетите в наетите в 1,344 възрастни, наети в наетите в наетите в възраст 1,344 възрастни, наети в наетите възрастни в 1344 възрастни, наети в възрастните възрастни, наети в възрастните възрастни, наети в възрастните възрастни, наети в възрастните възрастни, наети в възрастните възрастни, наети в възрастните възрастни, наети в възрастните възрастни, назначени в данните от 1344 възрастни Rancho Bernardo Study, проспективно кохортно проучване на жители от калифорнийска общност от средната класа. От участниците, избрани за настоящото изследване, 728 са жени, а 616 са мъже.

Трябва също да се отбележи, че кохортата, с която са работили изследователите, е сравнително еднаква; Участниците бяха почти всички бели (99,4 процента) и среден или горен среден клас.

Проучването беше проведено за период от 29 години, до декември 2013 г. Когнитивното здраве на участниците беше оценено на изходно ниво , и след това отново веднъж на 4 години.

За да бъдат допустими, участниците се изискваше да имат „потенциал да достигнат 85-годишна възраст през периода на проследяване“. Тези, които са достигнали тази възраст по време на проучването, трябваше да преоценяват когнитивното си здравословно състояние в рамките на 2 години от 85 -ия си рожден ден.

Умерените пиячи когнитивно здрави

Всички участници бяха помолени да предоставят Информация за техните модели на консумация на алкохол чрез стандартизиран въпросник. Drinking was labeled as “moderate,” “heavy,” or “excessive” according to NIAAA guidelines adjusted for age and biological sex.

Moderate alcohol consumption added up to, at most, one standard drink per day for Жени от всички възрасти и мъже на възраст 65 и повече години, или до две напитки на ден за мъже под 65 години Възраст или до четири напитки на ден за мъже под 65. напитки на ден за мъже под 65 години.

Относно моделите на времето, участниците могат да избират да бъдат напълно без питие, да пият до два пъти месечно, да пият до четири пъти седмично или да пият между пет и седем Времената на седмица.

Според д -р МакЕвой, „В нашето проучване имаше много малко индивиди, които пиеха до излишъка, така че нашето проучване не показва колко прекомерно или BI Пиенето от тип NGE може да повлияе на дълголетието и когнитивното здраве при стареенето. ”

Това, което проучването откри, е, че умерените и тежките пиячи са по-склонни да постигнат това, което изследователите наричат„ когнитивно здравословно дълголетие “-това е, това е, Те запазват когнитивното здраве по -дълго.

Contents